Scholen & opleidingen

Opleidingen & Scholen


Het interactieve en multimediale concept van Antwerp Port Tours is bijzonder geschikt voor opleidingen en scholen. Wanneer heel wat leerstof op een korte tijd verwerkt moet worden, is het immers beter te verteren indien het wordt geïllustreerd a.d.h.v. slides, foto's en video-fragmenten. 

Bovendien genieten groepen in de context van een opleiding een kortingtarief: 14€ p.p., per 10 passagiers mag 1 begeleider gratis mee. Hieronder ziet u onze standaardformules dewelke kunnen aangepast worden aan uw noden.

Lager Onderwijs en 1e en 2e graad SO


Specifiek voor deze doelgroep tillen we de interactiviteit op een hoger niveau met een uitdagende opdracht: ontwerp uw eigen haven! Stap per stap begeleidt de gids de leerlingen in het ontwerpen van een eigen haven, dewelke per 2 wordt uitgevoerd. Tijdens de rit kijken we naar de Antwerpse haven als voorbeeld en denken we na over de voor- en nadelen van bepaalde keuzes. Op het einde van de tour presenteren de leerlingen kort hun ontwerp en is er tijd voor feedback. Deze opdracht kan voor of na de uitstap verwerkt worden in de klas en kan door de leerkracht gequoteerd worden.

3e graad SO, hoger onderwijs en bedrijfsopleidingen


Deze doelgroep heeft doorgaans een zeer specifiek lessenpakket en interesseveld. In samenwerking met de leerkracht werken wij daarom steeds een programma uit dat zo goed als mogelijk aansluit bij de leerstof. Indien van toepassing proberen wij een werknemer of verantwoordelijke uit de haven aan boord te krijgen voor specifieke duiding. Een geslaagd opzet waar o.a. Thomas More, de Karel De Grote Hogeschool, Vives en Vlerick al met grote voldoening gebruik van maakten.

Opleiding Duurzaam Ondernemen,
i.s.m. Unitar / Cifal Flanders


In samenwerking met Cifal Flanders bieden wij een zeer uitgebreide opleiding rond duurzaam ondernemen in de Antwerpse haven aan op een hoog niveau. Verwacht u aan gastsprekers, bedrijfsbezoeken en een uniek inzicht in deze uitermate boeiende materie. Deze opleiding heeft het kwaliteitslabel van de VN.
  • Duur van de opleiding is min. 6 uur
  • Prijs p.p. voor professionele deelnames: 95€
  • Tarieven zijn all-in
  • Info en reservaties: website Cifal Flanders


Contact & reserveren Terug naar de verschillende tours
Share by: